Zailarn....4~eva

Zailarn....4~eva

Tuesday, 8 September 2015

Qisya bakal bergelar KAKYONG!!!

Bismillahirahmanirrahim....

Assalamualaikum WBT.

Dulu masa si kakaknye, ibu post pasal kandungan, sekarang adiknya pulak..
baru 29W. Alhamdulillah aktif, moga membesar dengan sihat.. ibu , ayah dgn kakyong tunggu adik...
masa kakyong dulu HB ibu rendah.. rendah sampai 9HB je, tp oke je pun..
Kali ni HB dari 11 turun 10.5 turun 10.0 turun 9.9.. haha, kenalah ibu minum air gula...
pelik rasa sbb masa kakyong dlu 9HB pun ibu xkena minum air gula..
1st time ibu kena tahan wad masuk air, dan juga 1st time ibu kena minum air gula, masa ngandung adik nih.. hehee
dah la sebelum minum 2 kepala ibu asyik teringat je kata2 orang, "air gula xsedap, nak muntah sy minum" xkurang jugak yang minum secara tipu depan ibu (mentang2 misi tak tengok dorg minum kan) ehhehe cara2 dia, dorg bawa siap2 botol air masak, lepas 2 tuang air gula dalam botol 2..
Ibu pun ingat mmg siksa la nk minum air gula pekat nihkan.. bila sampai nama ibu d panggil, misi cucuk dlu ambik darah sejarum, then baru suruh minum air gula,
Ibu duduk dan minum lah, rasa dlu seteguk.. la tak de mende pun.. sekali langgah je habis 1 cup.. orang sebelah ibu terkejut, kata dia"eyh cepatnye.. sy nak habiskan separuh pun susah"

lepas siap minum, ibu kena jumpa misi lak,jumpa misi skill lg kena cucuk check HB, dapat result 10.0, misi terus isi boring utk ambik FBC lak, kena la ibu cucuk skli lagi sejarum untuk FBC, lepas ibu hantar ke makmal, tengok result, Allah... 9.9HB!! haha
lepas 2jam berlalu selepas ibu minum air gula, kena lagi ambik darah , sejarum lagi...
dalam masa 1 hari 2kali ibu kena cucuk...

Ini pun 1st time dek.. heheh 4kali kena cucuk,.. ibu dah la takut jarum, tapi ibu kena ikut procedure supaya anak ibu betul2 sihat..

Errr, tapi barang2 anak ibu 1 hape pun ibu tak beli lagi, susah benau ibu nk shopping,
niat nak membeli 2 membuak2, tapi lom rezki nak pegi shopping, hehe, lagi2 kalau bawa kakyong nih, dia ade je keje dia, nak jalan ke lain, ibu nak pilih baju tak boleh, takut la anak manja ibu 2 jenjalan merata.. so adik tunggu ibu balik kampong la yer, ramai sikit orang leh tengok2kan kakyong,

Walaupun ini kali kedua, tapi betul cakap orang setiap kali kita mengandung keadaannya xkan sama, anak sulung rasa lain, anak kedua rasa lain...

Cuma yang samanya, kakyong dlu suka duduk sebelah kanan,tendang rusuk kanan,
Adik ni pun sama, asyik tendang rusuk kanan ibu, badan ibu sebelah kanan sakit2, dari depan sampai la kebelakang, heeh tp xpe.. demi anak ibu.. duduk la macam mn pun saying, asalkan sayang selesa yer..

Tak sabarnya nak tunggu adik keluar bulan 11 nanti.. adik tunggu sampai cukup waktu yer, jangan awal sangat tau... ayah nak bawa ibu pegi PD hujung bulan 10 nanti.. hehehe
walaupun ibu dah sarat, ibu nak juga jenjalan yer sayang.. hehe <3 p="">

No comments:

Post a Comment