Zailarn....4~eva

Zailarn....4~eva

Wednesday, 19 October 2011

Anugerah ILLAHI yang tidak ternilai

Anak2 comel.. bukan penyejuk parent dorg je.. aku yg memandang pn tenang hati... KurniaanMu Ya Allah.. penenang jiwa dan sanubari.. ^^

aku kenalkan.. ank kecilku Dhia.. hik2,.. bukan ank aku lah.. ank sahabat aku yan n suaminya Lan. 
Dhia sewaktu bayi.. ^^ cute lah syg.. 

Dhia dah pandai menapak!! teruslah menapak syg.. membesar dlm kasih kedua orang tuamu...

ha... engkau... tgk ank kecik Dhia.. dah pandai  bawa keta kau.. hak2.. sabo jela dgn parent si Dhia nih.. 

Yang nih pulak iman.. 1,1nya hero tersayang.. hik2.. anak kepada sahabat ku nadia a.k.a achik n suaminya wan..


Iman waktu masih bayi...

Kata chik.. Iman suka mainan kuda 2.. hihi.. berkawan dgn spiderman lagi anak teruna nih
Membesarlah syg dalam jagaan kasih ibu bapa mu... moga Allah melindungimu syg iman ^^

ha... yang nih pulak.. anak my somel Jun a.k.a somel n husbandnya Azri.. :)
wah2... Adrianna.. anak bapak u ols.. muka sebijik sebijon ayahnya..
Baby Adrianna
Cepat boleh nih anak kecik.. heheh.. kalau bby cergas.. otak nya mesti cerdas.. bijak pandai.. 

Dah besar kekasih hati Jun n Azri nih.. membesarlah nak.. membesar dgn tabah n semngat dr kedua ibu bapa...

hehe.. last one... anak c munger n her husband...
Baby Mia.... maknya munger nih senget orang nya.. hahaha.. lawak sket... i like...!!

Mia masih bayi ^^ 
Betul x aku ckp mak c mia nih senget?? hahah.. d costumkan Mia cenggini.. sabo jele.. hahaha.. tp cute sgt!! 


jangan Dhia je ade keta.. Mia pun ada.. hahaha

Anak2 comel yang membesar.. saban hari... hari2 mak lang tgk korang dr Fb ibu korg syg.. mak lang doakan korang membesar dgn baik yer syg.. 

kerana kehadiran anak2 kecil nih jugak lah.. membuka hati mak lang utk menimang cahaya mata sendiri.. 
mau tidak.. tgk video anak2 kecil bergelak ketawa.. walaupun jauh.. xpnah d sentuh @ d kendong.. tp dpt rasa d dalam lubuk hati nih akan keletah ank2 nih... hihi... 

Syukur pada Illahi mengurniakan Dhia, Iman, Adrianna dan Mia pada sahabat2 aku.. secara xlangsung aku dapat melihat anak2 kecil yang comel nih.. hik2.. Alhamdulillah Ya Allah... 










Thursday, 13 October 2011

Stress kerja lagi

hari nih skli lagi aku xdpat nk menahan butir permata.. mengalir ia kluar dr kelopak mata!!
tekanan aku sebab kerja.. nasib lah ada blog nih utk aku luahan apa saja!!..
dan hari nih juga.. aku gaduh lgi dgn bos aku!!..
ntah la.. kali nih dah xthu brapa puluh kali aku gaduh dgn dia..

inspector nk dtg inspect brg tp sorg pun xda inform apa2 kat aku.. last2 inspector 2 sndiri mesej kat aku!!
hari nih 13/10/11 insp. 2 mesej bgthu nk dtg inspect brg dia 15/10/11!!! mana dan aku nk prepared document!!!
pesal dorg nih xbgthu aku nk clear barang eyh?? dah la aku buat kjer sorg2.. igt smpat ke sorg nk jga 2,3 department??? bonggok lah!!!.. 3jenis barang.. yg 1 tu ada 131 lot. yg lg 1 ada 23 lot. yg lg 1 lak ada 11 lot.. setiap 1 lot.. xterkira byknya item.. so?? cam ne aku nk buat??
bkn aku nk ngeluh pasal kjer.. tp nih dah truk sgt.. pehtu bising2 marah knp aku xprepared awal2 document sume!! nih lgi 1 keje gile!!

mcm mn aku nk prepared bnda 2 semua kalau sblum audit last week hg suruh aku buat kjer Admin??!! kjer org lain hg suruh aku buat sbb department 2 hg jaga jugak!! pehtu la nih.. mai qeja aku.. awt hang xsuruh budak admin tolong aku pulak?? pe kes buat aku macam nih? tekanan la dol!!

dah la senang hati masa aku prepared semua document2.. bila org sirim dtg audit nama org lain yg naik utk buat semua document.. wei.. aku yg buat lah!! bukan dorg.. pesal sebut nama dorg?? yg sorg 2 aku tahan lagi la.. sbb dia pun ada tolong2 aku buat document 2.. yg sorg lagi.. batang hidung pun xnmpk.. xpnah tolong aku buat lgsung masa aku kalut2 buat bnda 2.. alih2 dia dapat nama?? pe kes?? aku xckp bnda nih sbb mls nk heboh2.. tp hang dah melampau sgt nih!! pesal nk bg aku tekanan nih?




nih masa aku buat kjer smpai xamik cuti langsung... tp org lain dapat nama.. sng hati gila.. pe bos aku jd cam nih??
aduh.... geram2.... hurmmmm

mmg hr nih aku tertekan gila2.. smpai org tya pasal kjer pun aku nk melenting.. Ya Allah.... (tarik nafas... istifar byk2) mudah2an aku lega.. tp malu gila la.. bila org tya ja.. air mata turun.. adoii.. napa xleh kawal nih.... hurmm...