Zailarn....4~eva

Zailarn....4~eva

Wednesday, 7 November 2012

hoh! dah ade sesawang la kat sini!!!

Assalamualaikum...

Mak aiiii.... lamany xjenguk tempat sendiri ni. Selalunya tak de idea nk update pn, tetap jenguk2 gak blog sndiri, sbb nk tgk sape2 yg tinggal pesan kat cbox... hehehe

Hari ni terasa lak nk menjenguk.. tgn pn ketar2 nk menaip cerita.. ewahh.. hehe
Xde cite best, tp yg bestnye skrg dah nk masuk 8bulan usia kandunganku.. baby gerak2, kick2... adoiii kadang2 tgh shopping kena kick dgn bby terkejut makk!!! Hehehe..
Tp bby dok kick setempat je kat tulang dada sebelah kanan.. mmg mcm 2 ke eyh? Jumpa dokter, doc ckp perut kecik, bby besar xde ruang da kat bby.. 2sakit, g pn tulang blkang 2 renggang.. "puan buat kje berat ke?"

Hihi keje sy skrg mmg berat.. sgt2 le beratnye.... hari2 makan...tido...makan..tido... uih.. beraaaaattttttt....... berat!!! Berat badan! Haha..tp berat bdn xnaik2, smpai sllu g Check up je mesti kene marah,,.

Dulu masa mula2 ngandung berat turun 8kg.. pehtu sebulan naik 0.8kg.. kedekutnya penimbanggg 2.... haiyerrr.. pehtu makin mls..dan mls berat nk naik... masuk 5 n 6 bulan ngandung berat da cun naik 2kg/month.. tibe2.. masuk 7 jarum penimbang ROSAK!!!!! Langsung xgerak.. hahahaha bulan lepas berat gitu, bulan ni pn same... haiyer.. minggu depan harap berat da naik... fuh2.. makan dah mcm hantu ry nih.. pelik berat xnaik, da ngandung.. kalau xngandung rajin plak berat naik.. hishh.. hik2..

Apepun janji baby selamat sihat.... syukur lah.. ;-)
Itu lebih penting.. bila scan doc ckp bby okey... Alhamdulillah...

Bulan depan dah nk besalin.. awal bulan akan berangkat balik kg.. siap sedia utk besalin.. mudah2an d permudahkan segala urusan hendakNya...
Tp xbestnya bila kenang nk blik kg ni sbb.... hubby xde same... sian hubby dok KL sesorg...xde teman pehni.. hehe...

Itu cite pasal ibu ngandung ni.. yg ni lak cite pasal kucin kesyangn sy.. gembiraaaa n syukurrrr sgt2 Allah temukan kucin ni dgn kami.. sy de teman bila hubby g kje.. kucin sy nama dia imot.. hari2 buat sy tawa sesorang.. gy tido dah la macam2 bagai.. pehtu suka lak duduk mcm org.. hihi tiru tuan lerrr 2..
Kucin pn cerdik tau,, sentiasa teman tuan dia,, manja 2 tersangat2 lah manja.. ;-)
Tp perangai terbaru dia, sy n hubby kuar g dinner, sengaja la lepaskan dia main2 luar rmh,dia xg memana, sbb kat luar 2 ade byk g kucing2 lain yg leh main2 dgn imot.. bila ktrg blik je, pgl2 imot pehtu2 tangkap la bawa masuk umah, masuk je dlm rmh terus imot msuk bilik air, g kencing.....
Waaaahhhhh..... DISIPLIN BENO! Hihi..
Bawa blik kg pn sama, imot kecing n berak dlm bilik air... seme org syg imot sbb bijak.. hehe tp ygxbestnye bila main imot suka gigit.. adoyaiii kene lak taring tajam 2... sakeeetttttt derrrr...

Tengok imot duduk.... ha da mcm org! Hihi

Punya layan video smpai tido..

Ngacau org nk men FB

Comel x saye tidoooo? 

Mini kanggarooo!! Hoho


Errrmmmm okeh!... tu je la dulu cite saye... kih2..
Nnt2 sy dtg update lg.. errr cam ler retis popular ninggal2 pesan bagai.. kui2..

Wassalamm..... ;-)