Friday, 5 October 2018

Hari Potensi Kemas Peringkat Wilayah Persekutuan 2018

Selamat maju jaya ayong!!!

Tahniah anak ibu.. Nur Qisya Adelia.. mc salah sebut jeye.. adelia bkn adliana­čśé



Monday, 13 August 2018

Assalamualaikum w.b.t..

Alhamdulillah 11 ogos yang lepas ayong dah selamat membuat persembahan Hari Potensi Tabika Kemas Peringkat Parlimen Setiawangsa.

Ayong ambik bahagian tilawah.
dan Alhamdulillah ayong Juara dan bakal ke peringkat Negeri pulak lepas ni.
cuma belum tahu lagi bila dan di mana. Semoga anak ibu Berjaya ke peringkat seterusnya.

Tak sia2 usaha ayong, hari2 berlatih dengan  ibu,  Dengan keinginan awak sendiri usaha awak sendiri, awak dah berjaya yong, walaupun baru peringkat Parlimen. Tapi bila awak ada kekuatan untuk naik kepentas berdepan dengan orang ramai d bawah pentas. Ibu is banggggaaaaaa...



 

Thursday, 26 October 2017

Latih Anak Kecil Tanpa Pampers


Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatu..

hari ni ibu tetiba rasa nak update serba sikit.
yang pertama pasal anak manja ibu Muhammad Ziqri Idlan

sekarang dah beso.. dah setahun 11 bulan.
dia lah teman gaduh ibu tiap2 hari, sebab ayong g skola,
ayong balik skolah, depa gaduh dua plak hahaha

8hb Oktober 2017
- Bukan niat ibu nak hentikan adik nyusu badan.
cuma hari ni adik nk nyusu xberenti.. hahaha ibu nak masak pn susah asyik tutup buka api dapoq gas ja.

Disebabkan kejadian tersebut, ibu pun cuba letak asam jawa pehtu bg adik nyusu, terus xnak le masam hahaha

Sejak 2 adik xnak nyusu, myb teringat lagi kena masam 2 kot. hari pertama adik merengek gak la, nk nyusu tapi tgk je xnak, ngis nih usah d kenang la (sbb mmg juara nangis.)
Tido malam lagi lah macam2 akal dia, merengek ja, kul 12 malam xlena2(yela org ketagih kot)
dah botol pun xpandai minum, hehehee

- ibu sengaja tak nak ajar adik botol sgt pun, anak2 ibu mmg dedua ibu xajar sgt,dan kebetulan adik pula macam dapat rasa hati ibu.. heheh
adik mmg xbrapa minat nyusu botol, kasi susu coklat pun minum xsmpai 100ml, kadang xhabis kadang habis mungkin sbb dahaga ja. kalau bagi susu putih lagi lah, nk muntah terus, tp kalau fresh milk sekotak habis.. hehehe

- Tapi kalau ibu sembang dgn org mmg la ibu buat2 ssh hati anak ibu xpandai nyusu botoi, sbb ibu xnk nnt kalau ibu cakap sj xmau ajaq nnt sng ka apa ka, org terasa plak, nak2 lagi kalau borak dgn org yng anaknya nyusu botol.
pada ibu2 yang anak nyusu botol xyah risau ssh @ lambat nk ajar anak tinggal botol dan juga nk bebas pampers. sebab nnt bila tiba waktu dia mesti anak ni akan pandai sendri

-lagi2 ibu ynag berkerjaya, jangan nak sama dgn surirumah cokia cam ibu nih, ibu dah la duk rumah goyang kaki tiap2 hari, pendapatan apa pn xdak, tak ada apa masyuk lgsung.. so dah jadi tanggungjawab ibu la kan cari cara lain utk bantu ayah.. kalau tak kesian la ayah nk tanggung pampers adik,
bukan murah ye pampers skrg nih, jadi ibu sebagai isteri cuba la yang terbaik,

- Ibu tak dapat bagi harta benda pada keluarga kita, jadi ibu cuba la utk kurang kan perbelanjaan dalam keluarga kita... memang ramai yang tegur, kenapa nk putus susu dia, biar la dia putus sendiri, biar smpai dia sendiri tak nak nyusu... tapi ibu xdak la cakap (pasai ayat2 dalam AlQuran sebaiknya nyusu sehingga umurnya 2tahun dan sekian2) kang org kata ibu nk jadi ustazah jadian pulak... ibu xnak ulas panjang, ibu just cakap xlarat dah nk riba, besaq dah.. hahhaha padahal kalau kluaq jenjalan ibu la dokongnya adik, bkn ayah xnk dukung tp ibu syok cium kepala adik hahahhaa

16hb oktober 2017

- ibu cuba tak pakaikan adik pampers...

- para ibu sekalian jangan Tanya la berapa kali lap lantai minggu pertama train potty anak nih hahahaha

- tapi lepas 2 anak dah ok.. dia dah dapat rasa dia nk buang air, walaupun anak ibu cakapnya xlurus lagi.. dia cuma cakap yang hujung2 ja, ibu tetap faham apa adk nk sampaikan.. hahah

Bahasa adik

kencing = sying
kucing = sying
pusing = sying

hahahha semua bunyi sama... hadoi la

ibu = bu
ayah = yah
ayong = yong
makan = kan
tgk tv = b
handphone = pon
takdak pun = pon(sambil geleng pala)

haha ibu ni 24jam duduk dgn adik, dah faham segala bhasa adik
jadinya senang la bila adik kata "sying" (sambil pegang bebird dia) nak kencing le 2 haha
berak pun sying (adududuududdududu)

siang je ibu xpakaikan adik pampers.. malam ibu pakaikan(takut la juga atas tilam kan... hadoiiii kalau basah) haha

21hb oktober 2017

- kali pertama ibu cuba bawa adik kluar jalan2 tanpa pakaikan pampers,... tp makesure bawa baju spare yer dgn tuala.. hahhaha
- takut2 kalau adik terkencing je..

- Alhamdulillah adik oke.. cukup jam je ibu bawa g toilet dlu, walaupun ibu tya adik cakap tak nak, ibu tetap bawa adik g toilet..

23hb oktober 2017

- sebelum tido ibu ajak adik kencing dulu, adik macam biasa masih lagi kul 12 malam tak lena2.. kul 11.30 macam 2 ajak je adik kencing.. bila jap g adik terlena, senang terus angkat masuk bilik (adik xlena terus dalam bilik yer, dia nk tgk tv dl.. hahaha

- Alhamdulillah dr 23hb smapi hari ni 26hb, semalam adik dah xpakai pampers siang malam.. pampers yg ada ibu simpan utk jenjalan ja la.. heheh 2pn kalau perjalanannya jauh @ tempat yang ssh nk dptkan tandas, kalau tempat2 supermarket xyah pakaikan,, bole bawa g toilet.


Sebenarnya nak train anak trak pakai pmpers ni senang ja.. cuma kita kena ada byk masa dgn anak.
lepas tu kena la RAJIN

pokok pangkal utama dia RAJIN

sebab anak ni mula2 dia tak tau nak habaq @ rasa dia nk buang ayaq, mmg dia akan lepas hajat d mana saja dia berada haha .

Ibu kena RAJIN tgk jam. utk permulaa setengah jam sekali ajak g toilet, dia cakap tak mau pn bawa ja, bila dia dah ok sket, sejam sekali..

Macam ibu train anak ibu mgu 3,4hari pertama sekerap mungkin la ajak g toilet, (tu pun ada gak dia kencing ja merata) haha lagi pening dia main plak ayaq kencing (cabaran okey)
nak senang ibu jalankan operasi ni masa ibu tgh uzur, hehe kita xleh solat kan sng sket nk bajet anak nk buang air, kalau tak risau gak karang tgh solat ada plak yg kencing atas sejadah hahaha

lepas 5hari ajar sejam sekali lak g toilet

lepas seminggu 2jam skli @ smpai anak cakap nk kencing.

ini cara ibu.. kalau ada ibu2 yang nk cuba bole cuba!!
tapi saya mohon pada ibu2 sekalian ingat 1 benda, anak kita semua tak sama cara penerimaan arahan dia.
Lagipun anak2 saya tak nyusu botol (jadinya dorg kurang la nk kencing)

anak sulung dgn anak kedua pun tak sama, apatah lagi anak sy dgn anak para ibu sekalian kan??
Jadi kalau nk ajar anak apa2 sekalipun, ibu kena faham anak sendiri dlu macam mn, jangan main ikut cara org petua org sampai anak stress kita pun stress..

Anak sulung dlu 2tahun 8 bulan baru bebas pampers sinag malam (sbb anak pertama ibu tak ada pengalaman lagi)
Alahmdulillah anak kedua ni belum cukup 2tahun ibu dah dapat ajar adik bebas pampers,

kalau kita faham anak2 kita macam mn, insyaAllah kita bole ajar anak2 dengan masa yang cepat.

apapun kena RAJIN hehee

sekian dari saya ibu ila

Tuesday, 8 September 2015

Qisya bakal bergelar KAKYONG!!!

Bismillahirahmanirrahim....

Assalamualaikum WBT.

Dulu masa si kakaknye, ibu post pasal kandungan, sekarang adiknya pulak..
baru 29W. Alhamdulillah aktif, moga membesar dengan sihat.. ibu , ayah dgn kakyong tunggu adik...
masa kakyong dulu HB ibu rendah.. rendah sampai 9HB je, tp oke je pun..
Kali ni HB dari 11 turun 10.5 turun 10.0 turun 9.9.. haha, kenalah ibu minum air gula...
pelik rasa sbb masa kakyong dlu 9HB pun ibu xkena minum air gula..
1st time ibu kena tahan wad masuk air, dan juga 1st time ibu kena minum air gula, masa ngandung adik nih.. hehee
dah la sebelum minum 2 kepala ibu asyik teringat je kata2 orang, "air gula xsedap, nak muntah sy minum" xkurang jugak yang minum secara tipu depan ibu (mentang2 misi tak tengok dorg minum kan) ehhehe cara2 dia, dorg bawa siap2 botol air masak, lepas 2 tuang air gula dalam botol 2..
Ibu pun ingat mmg siksa la nk minum air gula pekat nihkan.. bila sampai nama ibu d panggil, misi cucuk dlu ambik darah sejarum, then baru suruh minum air gula,
Ibu duduk dan minum lah, rasa dlu seteguk.. la tak de mende pun.. sekali langgah je habis 1 cup.. orang sebelah ibu terkejut, kata dia"eyh cepatnye.. sy nak habiskan separuh pun susah"

lepas siap minum, ibu kena jumpa misi lak,jumpa misi skill lg kena cucuk check HB, dapat result 10.0, misi terus isi boring utk ambik FBC lak, kena la ibu cucuk skli lagi sejarum untuk FBC, lepas ibu hantar ke makmal, tengok result, Allah... 9.9HB!! haha
lepas 2jam berlalu selepas ibu minum air gula, kena lagi ambik darah , sejarum lagi...
dalam masa 1 hari 2kali ibu kena cucuk...

Ini pun 1st time dek.. heheh 4kali kena cucuk,.. ibu dah la takut jarum, tapi ibu kena ikut procedure supaya anak ibu betul2 sihat..

Errr, tapi barang2 anak ibu 1 hape pun ibu tak beli lagi, susah benau ibu nk shopping,
niat nak membeli 2 membuak2, tapi lom rezki nak pegi shopping, hehe, lagi2 kalau bawa kakyong nih, dia ade je keje dia, nak jalan ke lain, ibu nak pilih baju tak boleh, takut la anak manja ibu 2 jenjalan merata.. so adik tunggu ibu balik kampong la yer, ramai sikit orang leh tengok2kan kakyong,

Walaupun ini kali kedua, tapi betul cakap orang setiap kali kita mengandung keadaannya xkan sama, anak sulung rasa lain, anak kedua rasa lain...

Cuma yang samanya, kakyong dlu suka duduk sebelah kanan,tendang rusuk kanan,
Adik ni pun sama, asyik tendang rusuk kanan ibu, badan ibu sebelah kanan sakit2, dari depan sampai la kebelakang, heeh tp xpe.. demi anak ibu.. duduk la macam mn pun saying, asalkan sayang selesa yer..

Tak sabarnya nak tunggu adik keluar bulan 11 nanti.. adik tunggu sampai cukup waktu yer, jangan awal sangat tau... ayah nak bawa ibu pegi PD hujung bulan 10 nanti.. hehehe
walaupun ibu dah sarat, ibu nak juga jenjalan yer sayang.. hehe <3 p="">

Tuesday, 30 July 2013

Buah Hati Ibu dan Ayah

Anak kesayangan Ibu & Ayah.. Nur Qisya Adelia...
Sekarang anak ibu dah besar.. dah makin manja, makin comel, makin bam2 g 2.. hehee
Syukur Alhamdulillah anak ibu membesar dengan sihatnya.. hehe..

Aidilfitri 1434h kali ni ibu & ayah beraya bersama kesayangan ibu & ayah.. xsabar menunggu Aidilfitri, nk balik kg.. tok ma n tok abah pun dah rindu sangat kat cucu kesayangan dorg nih..

Ini la anak ayah & ibu

Gambar yang diambil ketika di Hospital :)

hari kedua masih d hospital, kesian kan d bedungnya dengan kain batik, sbb terlalu sejuk.. ehhee







Hari ketiga sudah d rumah.. ^^





Hebatnya tido... tanak d bedung.. rimas gamaknye... haish anak ibu





anak dara ibu comel bertudung.. ^^

yey!!! setelah d botakkan pada hari ke 9

ibu sibuk nk snap pix adik , adk ngntuk amat.. hehehe



sudah genap sebulan anak ibu

bersama tok abah ketika berusia 2bulan..

Berada di KL melawat ayah pada usia 3bulan ^^

1st time pakaikan qisya tudung ibu di usia 4bulan.. ehhee

adik dah 5bulan.. time nih sebelum ke klinik.. nak kene inject.. hehe

di usia 6bulan baru ayah nak bawa balik ke KL 




Membesar anakku, membesar dgn penuh kasih syg, ibu & ayah sayang Qisya :*

Wednesday, 7 November 2012

hoh! dah ade sesawang la kat sini!!!

Assalamualaikum...

Mak aiiii.... lamany xjenguk tempat sendiri ni. Selalunya tak de idea nk update pn, tetap jenguk2 gak blog sndiri, sbb nk tgk sape2 yg tinggal pesan kat cbox... hehehe

Hari ni terasa lak nk menjenguk.. tgn pn ketar2 nk menaip cerita.. ewahh.. hehe
Xde cite best, tp yg bestnye skrg dah nk masuk 8bulan usia kandunganku.. baby gerak2, kick2... adoiii kadang2 tgh shopping kena kick dgn bby terkejut makk!!! Hehehe..
Tp bby dok kick setempat je kat tulang dada sebelah kanan.. mmg mcm 2 ke eyh? Jumpa dokter, doc ckp perut kecik, bby besar xde ruang da kat bby.. 2sakit, g pn tulang blkang 2 renggang.. "puan buat kje berat ke?"

Hihi keje sy skrg mmg berat.. sgt2 le beratnye.... hari2 makan...tido...makan..tido... uih.. beraaaaattttttt....... berat!!! Berat badan! Haha..tp berat bdn xnaik2, smpai sllu g Check up je mesti kene marah,,.

Dulu masa mula2 ngandung berat turun 8kg.. pehtu sebulan naik 0.8kg.. kedekutnya penimbanggg 2.... haiyerrr.. pehtu makin mls..dan mls berat nk naik... masuk 5 n 6 bulan ngandung berat da cun naik 2kg/month.. tibe2.. masuk 7 jarum penimbang ROSAK!!!!! Langsung xgerak.. hahahaha bulan lepas berat gitu, bulan ni pn same... haiyer.. minggu depan harap berat da naik... fuh2.. makan dah mcm hantu ry nih.. pelik berat xnaik, da ngandung.. kalau xngandung rajin plak berat naik.. hishh.. hik2..

Apepun janji baby selamat sihat.... syukur lah.. ;-)
Itu lebih penting.. bila scan doc ckp bby okey... Alhamdulillah...

Bulan depan dah nk besalin.. awal bulan akan berangkat balik kg.. siap sedia utk besalin.. mudah2an d permudahkan segala urusan hendakNya...
Tp xbestnya bila kenang nk blik kg ni sbb.... hubby xde same... sian hubby dok KL sesorg...xde teman pehni.. hehe...

Itu cite pasal ibu ngandung ni.. yg ni lak cite pasal kucin kesyangn sy.. gembiraaaa n syukurrrr sgt2 Allah temukan kucin ni dgn kami.. sy de teman bila hubby g kje.. kucin sy nama dia imot.. hari2 buat sy tawa sesorang.. gy tido dah la macam2 bagai.. pehtu suka lak duduk mcm org.. hihi tiru tuan lerrr 2..
Kucin pn cerdik tau,, sentiasa teman tuan dia,, manja 2 tersangat2 lah manja.. ;-)
Tp perangai terbaru dia, sy n hubby kuar g dinner, sengaja la lepaskan dia main2 luar rmh,dia xg memana, sbb kat luar 2 ade byk g kucing2 lain yg leh main2 dgn imot.. bila ktrg blik je, pgl2 imot pehtu2 tangkap la bawa masuk umah, masuk je dlm rmh terus imot msuk bilik air, g kencing.....
Waaaahhhhh..... DISIPLIN BENO! Hihi..
Bawa blik kg pn sama, imot kecing n berak dlm bilik air... seme org syg imot sbb bijak.. hehe tp ygxbestnye bila main imot suka gigit.. adoyaiii kene lak taring tajam 2... sakeeetttttt derrrr...

Tengok imot duduk.... ha da mcm org! Hihi

Punya layan video smpai tido..

Ngacau org nk men FB

Comel x saye tidoooo? 

Mini kanggarooo!! Hoho


Errrmmmm okeh!... tu je la dulu cite saye... kih2..
Nnt2 sy dtg update lg.. errr cam ler retis popular ninggal2 pesan bagai.. kui2..

Wassalamm..... ;-)

Friday, 18 May 2012

Selepas ber-status "isteri" anda akan dapat pula status yang baru.. ^^

Assalamualaikum... Syukur kepada Allah s.w.t. dengan izinnya kehidupan hambaMu ini sentiasa di lindungi.

Walaupun kadang2 ada kedukaan datang menghampiri.. manusia itu perlu redha.. ^^ xkan ada, hidup kita hari2 bahagiakan? pasti ada saat n waktu nya kita terasa akan dugaan dari-Nya..
Dan tiada tempat lagi untuk d luahkan.. hik2.. itu kadang2 pentingnya sahabat.. tempat kita nk bercerita kan? tp xkn org nk dgr cerita kita ja kan?? silap2 bosan dia.. hik2.. xpe lah.. apa pun moga sahabat2 ku dirahmati n d lindungi setiap perjalanan hidup mereka..

Sekarang tempat nk luah perasaan.. ada 1 tempat je.. FACEBOOK! haha!! tp kadang2 org xfaham.. status yg d tulis 2 sebenarnya utk diri sendiri.. bukan nk tunjuk hebat ke hape...

Bukan bermaksud status aku 2 nk cakap seseorang 2 jahat ke ape ke.. xde.. tp ada org salah anggap.. hik2.. xpe lah.. org bukan tahu kadaan kita pun.. maafkan je lah dia..
Padahal pada masa 2.. aku tengah stress.. n aku nk bangunkan diri aku sendiri.. kadang2 sesuatu perkataan 2 dapat beri aku semngat untuk aku tahu.. aku hamba Allah yg sentiasa akan d uji n aku patut terima segala yg tertulis! :)

Tapi skrg aku dah oke.. dah bole terima semuanya dgn tenang... ^^

Dan lebih membuatkan aku kuat sekuat harimau (iklan sket) hik2.. sekarang aku dah pun punya status yang baru... iaitu IBU ^^

Hari nih g Klinik.. Doktor sahkan dah 9minggu.. Mudah2an semuanya berjalan lancar sampai la baby lahir.. tp doc pun bagitahu.. masih baru nih macam2 benda boleh jadi.. Ye... aku percaya.. sebab salah seorang kawan aku yg usia kandungannya sama dengan aku dah keguguran baru2 nih.. Moga Allah berikan dia kekuatan utk menerima semua itu.. Dan moga kandungan aku nih selamat hendak-Nya...

Wednesday, 19 October 2011

Anugerah ILLAHI yang tidak ternilai

Anak2 comel.. bukan penyejuk parent dorg je.. aku yg memandang pn tenang hati... KurniaanMu Ya Allah.. penenang jiwa dan sanubari.. ^^

aku kenalkan.. ank kecilku Dhia.. hik2,.. bukan ank aku lah.. ank sahabat aku yan n suaminya Lan. 
Dhia sewaktu bayi.. ^^ cute lah syg.. 

Dhia dah pandai menapak!! teruslah menapak syg.. membesar dlm kasih kedua orang tuamu...

ha... engkau... tgk ank kecik Dhia.. dah pandai  bawa keta kau.. hak2.. sabo jela dgn parent si Dhia nih.. 

Yang nih pulak iman.. 1,1nya hero tersayang.. hik2.. anak kepada sahabat ku nadia a.k.a achik n suaminya wan..


Iman waktu masih bayi...

Kata chik.. Iman suka mainan kuda 2.. hihi.. berkawan dgn spiderman lagi anak teruna nih
Membesarlah syg dalam jagaan kasih ibu bapa mu... moga Allah melindungimu syg iman ^^

ha... yang nih pulak.. anak my somel Jun a.k.a somel n husbandnya Azri.. :)
wah2... Adrianna.. anak bapak u ols.. muka sebijik sebijon ayahnya..
Baby Adrianna
Cepat boleh nih anak kecik.. heheh.. kalau bby cergas.. otak nya mesti cerdas.. bijak pandai.. 

Dah besar kekasih hati Jun n Azri nih.. membesarlah nak.. membesar dgn tabah n semngat dr kedua ibu bapa...

hehe.. last one... anak c munger n her husband...
Baby Mia.... maknya munger nih senget orang nya.. hahaha.. lawak sket... i like...!!

Mia masih bayi ^^ 
Betul x aku ckp mak c mia nih senget?? hahah.. d costumkan Mia cenggini.. sabo jele.. hahaha.. tp cute sgt!! 


jangan Dhia je ade keta.. Mia pun ada.. hahaha

Anak2 comel yang membesar.. saban hari... hari2 mak lang tgk korang dr Fb ibu korg syg.. mak lang doakan korang membesar dgn baik yer syg.. 

kerana kehadiran anak2 kecil nih jugak lah.. membuka hati mak lang utk menimang cahaya mata sendiri.. 
mau tidak.. tgk video anak2 kecil bergelak ketawa.. walaupun jauh.. xpnah d sentuh @ d kendong.. tp dpt rasa d dalam lubuk hati nih akan keletah ank2 nih... hihi... 

Syukur pada Illahi mengurniakan Dhia, Iman, Adrianna dan Mia pada sahabat2 aku.. secara xlangsung aku dapat melihat anak2 kecil yang comel nih.. hik2.. Alhamdulillah Ya Allah... 










Monday, 14 March 2011

Gembira sgt!!

huhu... Assalamualaikum... :D

1stly, nk ucap ribuan terimas utk my BFF.. sbb kasi gua mambang ijo... comel.. gua sayang gile mambang nih... sbb Bff gua kasi.. thanks you so much ngah... love you lah... besday gua yg ke 23, Bff gua kasi keychain..levi's lg.. :D nih dapat lg hadiah... berbesar hati gua bersahabat dgn lu ngah...

mesti org tertanya2 kn ngah.. apa la mambang ijo nih... tp sebelum tu.. gua nk tjuk dl mambang kunim ko nih...





untuk pengetahuan semua org... di sebabkan mambang kunim ni lah... aku teruja,.. n nak jg mambang.. 
lepas 2 tetiba 1 hr 2 Bff gua tya.. lu nk kaler apa? hoh??ofcoz hijo!! hihi.. hijo kunim baru kedah kn.. err haha.. comel x? ofcoz comel.. cam tuan yg membela dia.. hik3..

lepas 2 Bff gua nih tag kat FB gambor mambang2 yg dah siap... 


kunim 2 ketua Ekah ckp, oren 2 beso kn?montel jerp,hik3.. purple paling comei..sbb kecik.. merah 2 poi nye kn?? err.. hijo 2.. aku le..
Bila gua tgk je gambar nih.. perh.. langsung teruja lah gua nk bnda ni ada d tgn gua... nakkkkkk!!!!!!!.. hihi.. 

dan tiba saatnya.. jeng je jeng... pada 13 march 2011 sampailah benda nih kat rumah gua... ngahhhhhhh!!!!! tenkiu so mac.......... lebiu byk2!!!!.. syok xterhingga la aku... kalau xcaya.. tanya dax.. dia nampak betapa gembiranya aku pada hari nih.. :D

oke!! skrg waktunya aku tunjuk mambang ijo aku nih... 
dalam usaha memanjat laptop :)
tgk dia.. comel.. dah xtahu bape kali aku cium2 moja nih.. :D
ups... tgu2.. ada lg...
Akhirnya penat sehe nk naik laptop..dapat pn dok kat atas.. hik3
kini dia megah bersama ku..... :D
ZAILARN
Betapa seronoknya la hai... sampai habis kat sume org aku tunjuk benda nih.. :D sambil peluk abah aku.. aku tjuk... 

aku   : abah!! tgk nih... cantik x?
abah : emh.. kait ka ni?
aku   : yerp, kait nih bah... lawa dak???
abah : lawa aih.. angah kait ka?
aku   : abah nih perli lak.. mana angah reti!!
abah : blajaq la..
aku   : xmau~~ hahaha.. ekah bg la abah...
abah : pandai dia buat
aku   : bukan dia~~ keh3

habis mama abah aku peluk.. sbb nk seperise tjuk benda nih.. :D

thanks skli lg ngah...