Zailarn....4~eva

Zailarn....4~eva

Monday, 28 February 2011

ada yang boleh d guna pakai!!

Sesaja la.. 2,3 hari lepas.. ase bosan sangat2. so layan la cite Dollah Hapak(astro) mula 2 cam lawak.. tp bila da nk habis cite 2.. ase.. hemm.. ada pengajaran berguna utk org2 bercinta la kot.. eyh?? utk pasangan2 la...
sbb cite 2.. pasangan yg dah bertunang, tp tunang c pompan nih xboleh nk ikut hobi pompan 2..
kira cam xselami la kemahuan keinginan dan kegemaran pasangan nih.. sbb gurl 2 suka mancing..
masuk2 hutan.. jaga alam sekitar.. tp tunang dia lak.. suka njoy.. karok..hihi...

bila gurl 2 jmpa Dollah hapak nih. walaupun fizikal dollah nih xsebaik tunang dia.. tp dia lebih snang dgn dollah.. sbb dollah sllu ada waktu dia memerlukan seseorg.. walaupun pada mulanya dorg xda apa2 prasaan pn.. sbb Dollah pn ada awek..

bila tunang pompan nih sibuk dgn bisnes n sibuk dgn njoy dia.. dia xsedar dia abaikan tunang dia nih.. dlm masa yang sama.. tunang dia byk la hbiskn masa dgn dollah.. huhu..last yg paling rapat dgn gurl 2 la yg dapat miliki gurl 2.. hurmmm... so.. pada pasangan2 yg bercinta.. dah tunang ke belum ke.. jgn abaikan pasangan anda oke? ase nye.. wang ringgit bukan mainan prasaan.. (lainla klu gurl 2 mata duitan..haha.. mmg nmpk duit je trus dia setia je dgn korg) kah3.. fikir la.. nk beli prasaan pasangan anda dgn wang ringgit @ dgn kasih sayang anda yg tiada nilainya itu...

pehtu 2 dlm kebosanan juga.. aku layan cite Damping Malam.. (dah lama aku donlod tp mls nk tgk.. tetiba je terasa nk tgk..) nih bkn aku nk cite pasal antu dlm cite 2.. tp pasal si isteri terasa dia d abaikan.. hurm,.. jaga2 para suami... bisikan syaitan kita xtahu... isteri2 pn.. kuat kn iman anda... suami sebagai pebentuk kuarga.. isteri sebagai pembantu suami.. kalau suami abaikan kuarga.. isteri pn rasa terabai.. macam2 boleh jadi..
ish..ish... moga d jauhkan... suami terlalu mengejar harta,pangkat... akhirnya abaikan isteri.. cakap sayang.. tp apa bukti dia?? bukti syg pd isteri.. hanya beli kan rumah besar.. keta besar.. lepas 2 layan time "bersama" ja.?? kasih sayang xda? ishk..ishk..
mungkin bagi sesetengah org.. duit adalah segala2nya.. bila dia ada duit byk.. dia boleh beli apa saja.. termasuk kasih sayg. cinta n pngorbanan??? haha.. xsemua org jual kasih syg, cnta n pngobanan dia dgn duit maa.. ada org yg kasih dia xboleh korg beli dgn duit..
huhu.. fahami lah pasangan anda..

zazzzzzzzzzz........ rumah beso,keta beso,duit riban2 dlm bank sume hrta dunia.. kasih syg bw ke mati lorr..

Tuesday, 22 February 2011

selesai 1 masalah

Alhamdulillah.. selesai gak.. keh3...
nk cite sket.. hik3.. td aku g Mahkamah tinggi SP sbb aku pnjamin pada 2org rakan aku nih.. hihi
lepas 2..masa aku masuk kawasan lokap mahkamah 2.. perh.. ade ke mamat dlm 2 ckp "dek rokok sebatang dek" aje gile.. ang igt aku isap rokok ke hape? <<--aku kata dlm ht je la.. haha!! takut la beb (walaupun dia dok dalam lokap)

polis yg iring aku 2 pn marah org 2.. bkn dia je diam.. skli dgn aku terkejut dengar polis 2 jerkah.. haiiiyorrkk..
salah beso sgt ke org 2?? err.. sian pn ada... tp klu dah buat salah terima la.. tp mber2 aku xpatut dok dlm 2.. sbb aku tahu dorg nih xsalah.. cuma degil sket je..

Kelam kabut gak td.. sbb duit xcukup nk bayor denda dorg.. apa lg.. colling2 le.. nasib baik la ada yg dapat membantu.. Syukur la.. Thanks kepada yg membantu.. kalau anda xhulurkan bantuan td.. xtahuuu la... mn lgi aku nk mencai.... :D
 hihi.. klu x.. duduk la kawan2 aku nih dalam lokap 2.. xsampai ht lak aku.. dah la gurl.. xslh lak 2..xley3.. mn ley biar sesama kita kengkawan... tp polis yg jaga lokap kali nih baik.. aku pgl dia akak(polis yg jg mber aku) dia kasi gak duduk.. masa mula2 dl.. perh.. garang mcm kawan aku nih buat kesalahan beso.. nk duduk xd beri.. ngek tol.. err tp apa leh buat dah tugas kn?? tp utk akak polis yg kali nih..
gua beri 5star utk dia.. baik sungguh, xsombong..cakap dgn aku pn lembut je..bagus la.. gua suka!! hihi.. ssh tau nk cari polis cam nih.. lg2 kita ada hubungan dgn pesalah..

utk akak polis nih.. moga d berkati kehidupan.. kerja dgn penuh timbang rasa.. bagus sgt... :)

Tapiiiiii..... ha.... ade tapi nye... masa kat kaunter membayar.. perh.. ada makcik2.. geraaammm aku tgk dia.. kecik beso kecik besooo je aku nmpak dia walaupun dia semmgnye beso!! err
senyum idak lgsung(ptt muka xcantik) lepas 2 cakap main lepas je.. pedih betul tinge.. aku nih nk bayor denda kawan2 aku la makcik tua!! bkn aku nih pesalah!! tp kn.. sbb kn makcik 2 macam 2.. aku dengan beraninya bersuara.. tp setelah selesai semuanya la.. hihi.. aku pn cakap.. "puan,bersedekah la pada setiap masa..insyaAllah rezki bertambah dan sedekah senyuman 2 xmerugikan apa2 pun" terus dia terdiam dr bebel2 dia.. (lega sket aku rasa..sbb dr mula aku dok depan kaunter 2.. dia asyik pot..pet..pot..pet.. cakap kesalahan kawan2 aku.. nasib baik mak cik 2 dok dlm pagar.. kaunter 2 d halang dgn pagar besi.. ase cam nk je lilit lebihan tudung dia yg berjuntai 2 kat mulut dia.. hihi

ok tamat.. hihi.. lagi dok igt pasal org tua 2.. lagi sakit hati aku.. nasib baik mama aku bukan jenis suka berleter.. hihi.. 2aku syg mama aku lebey2..

hihi..Thanks sekali lagi kepada yang membantu td.. kalau xde td.. pening gak la nk mencari.. terdesak2 cam nih.. byk lak 2.. Semoga bantuan anda pada hari nih d balas oleh Allah dengan berlipat kali ganda.. tp aku dah byr blik la.. kih2.. walaupun aku dah byr blik.. dorg tetap menolong.. klu xtolong td.. ssh jg aku.. last member2 aku yg aku jamin 2.. dah byr blik... so aku pn byr la duit yg aku pnjam dr sorg hamba Allah yg budiMAN nih.. haha!!.. thank you so much :)

Monday, 21 February 2011

cisss!! cisss dan cisssskek!!!

huish.. td gua baru je gthu nk update blog.. tp xupdate pn sbb byk koje..
alih2... dua sahabat baik gua nih yg update dl blog dorg..
gile galak tangan dorang menaip.. hahhaha
gua pomot sket blog minah gojes a.k.a poi -->> http://poipispos.blogspot.com/
n blog minah senget ms vampy a.k.a hantu takut darah -->> http://vampireewascoming.blogspot.com/

leh le jalan2 tgk blog mber2 gua yg terbaik n tercantik nih...

buat coretan ye makcik2?? hahhaha.. tp boleh x klu xpuji aku dalam sindiran keras korg?? haha!! gile kan?? suke ngat kutuk aku.. tp kn.. gua ade la.. tetiba teringat pasal c POI nih.. minah gojes la kata kan.. suke nau tag gambo dia kat aku dlm FB.. hahah.. makcik gojes!! tp mmg gojes pn orgnye.. korang xcaye?? jap g gua tjuk kn kawan merangkap sahabat kebetulan pembantu cuci kaki gua nih kn.. err.. jap2 gua uplod gambo dorg.. haha!!

keje gua hari nih petang je gua buat keje.. awalnya td.. gua melalut je dgn dorg.. sbb dah terjangkit.. 2pn pasal gua nk sebar gosippppp panasssssss (cam melodi 2) haha!!.. apa lagi.. sahabat gua nih.. mata cepat berbulu kalau nampak perkataan "GOSIP".. lagi2 c ms Vampy.. mmg cepat je dia nmpk perkataan 2.. haha.. ngek kan lu ngah?? bila aku post kat wall ekah pasal gosip..
dah sesum a.k.a poi lak nmpk.. lg tambah la pnjang bulu mata poi nih.. lepas 2 sentap sbb xthu hujung pangkal cita.. kah3.. padan muka.. err.. apa2 pn.. gua sllu happy dgn korang..

the best la love..love..love.... :*
c ms vampy gua dah letak pict dia.. so nih gua kasi korg tgk pic minah gojes lak le ye... keh3

Saturday, 19 February 2011

Betul kata mama... :) love you mum

Bila dapat borak dengan mama ase cukup tenang.. mau idak.. sambil baring atas riba lepas 2 d usap2 lak rambut.. boleh terlena di buatnya... hihi.. syg mama ketat2 :)

Mama aku adalah mak yg paling baik (Family 1st) hihi..
hari2 manjakan aku.. nak air?? minta je beb.. mesti tersedia punya.. hihi (walaupun aku anak perempuan mama)..
apa yang mama buat pada setiap hari mesti akan d ceritakan pada aku.. @ apa yg akan di buat juga akan d ceritakan pada aku untuk mendapatkan sebarang pendapat..mama aku sorg yg cukup tenang :)
mama xpenah rasa diri dia sebagai ibu.. apa keputusan dia anak2 kena ikut.. x... my mum xmacam 2.. mama akan berbincang dulu.. dan bila pendapat yang anak2 suarakan.. mama akan berfikir sama ada boleh d guna pakai @ tidak... itu kelebihan mama aku.. hihi
mama memang sorg yg penyayang.. sangat2 penyayang.. hri2 aku mesti romeh(peluk cium) mama... kalau 1hari xbuat.. ase xlengkap hidup.. hihi
sampai penah dl.. masa aku duduk kat penang masa 2 aku praktikal kat sana.. maksu aku cakap.. dia rindu nk tgk kemesraan aku n mama.. sebak gila... dah la aku jauh masa 2..call lak cakap cam 2.. hihi

Mama cakap.. apa yg kita buat.. jgn sampai org xsuka.. kalau ada yg xsuka kita elak kan.. tp kita tetap xboleh nk puaskan hati semua org.. <<---- 2..="" 2="" 2ank="" :="" :d="" abah..="" abah="" ada="" adakala..="" adk2="" air="" akan="" aktiviti="" aku..="" aku="" allah="" almari="" amik="" anak..="" anak2="" apa="" ape="" arwah="" askar="" ayah="" bagusnya="" baik="" baiknya="" baju="" bangga="" bangka="" baru..="" bawa="" beb..tp="" beberapa="" belanja..="" beli="" bergosip2="" besar..dah="" besau2="" betul="" bg="" biar="" bila="" blog="" buat...abah="" buat="" bukan="" cakap..="" cam="" cenggini="" chaq="" class="separator" cousin2="" cuci="" d="" dah="" dai..="" delete="" dgn="" dia="" div="" dl..="" dlm="" dorg="" dosa="" dr="" duit="" dulu="" erti="" family="" g="" garang..="" guna="" habis="" haha..="" hala="" hati="" hihi..="" hihi="" hntar="" huhu..="" itu="" jamu="" je..="" je="" jenjalan..="" jenjalan..tp="" jg..="" juga...="" juga="" kain="" kalau="" karang="" kasi="" kata="" kecik.="" kecik="" keh3="" keje..="" keje..tp="" keje="" kena="" khas="" klu="" kn..="" kn="" knduri="" kot="" kuar2="" kuar="" la..="" la="" lagi="" lain="" lak..="" langkawi="" lebih..="" leh="" lepas="" lg="" macam="" mak...="" mak="" maksu="" mama..="" mama="" mangkuk="" manja..="" manja="" masa="" masing2="" menambah="" mesti="" mgkuk..haha..="" milo="" mmg="" n="" nasihat="" nenek="" nih...="" nih..="" nih="" njoy="" nk="" nnt="" ok="" org..="" org="" pasal="" pencen...="" penuh="" pepagi="" perempuan="" pgl="" pict="" pinggan2="" pinggan="" pn..="" pn="" punya="" rasa...="" riba="" rumah="" salah..="" sampai="" sayang="" sbb="" sekali="" sekolah..="" seme="" semua="" sepupu2="" sewa..="" skrg="" smpai="" so..="" so="" solat="" sorg="" style="clear: both; text-align: center;" subuh="" suka="" sume="" syok..="" takut..="" takut2="" tanya="" tapi="" teh="" teringat="" terpaksa="" tersedia="" tetap="" tgk="" tok..="" tokwan="" tp="" tua2="" tuju="" umah="" upah..haha="" utk="" walaupun="" xcaya="" xdapat="" xmakan..="" xminum="" xpgl="" xpuas="" xsuka..="" xsuka="" xyh="" ya="" yg="">

Friday, 18 February 2011

ni la bila hari2 biol!! haha.. ekah.... ekah.. kuat gua ketawa berdekah2...

punya gua semangat nak update blog hari nih.. sbb c ekah nih.. haha.. mmg gile ahh!! (bg yg faham apa itu kegilaan je la..) haha.. penat gua gelak sbb my BFF nih sengal teruk..

alkisahnya macam nih.... next month besdey my BFF nih.. niat gua nk seperise la ke dia nih.. so.. gua minta la add opis dia.. sbb besedey dia kena hari jumaat(hri bekerja) so.. bio bnde 2 smpai trus ke dia..
tanpa membuang masa.. dengan cekap dan pantasnya dia kasi gua add opis.. tp kn.. yg menyebab kn kesengalan cik vampy nih berterusan.. gua pelik.. apesal add nih xde nm company?? gua salah minta ke?? xkan gua minta alamat rumah kot? ase cam gua dah taip (minta add opis) yg smpai kat gua

msvampy
*******
*********
**********(add)

uik... gua pn tya.. kampeni lu nih xde nama ke?? pehtu br ms vampy nih cakap..
( EH.. AKU LUPA ) <<--- hampeh selebet!! sumpah sengal!!
haha..
dengan bangga kasi aku add opis.. tp nm cmpny xde.. haha.. benggong la lu nek!! hahaerr nek?? uih.. gua tetiba teringat la panggilan manja lu dl kat blog kepek.. gua kn suke panggil lu nek!! haha!!

pssttt ko nak tahu??? dlm HP aku.. aku set nm ko nenek tikah.. kah..kah..kah..
eyh.. balik pd tajuk td.. sengal xkasi aku nm kampeni kn??
apa lg.. aku ckp la.. ko igt kampeni 2 ko punya ka?? betapa bangga letak nm ko atas add kampeni 2 kn?? haha..

dalam rancak2 gaduh kat FB tah ape kes.. melalut tah apa2.. hanya sbb perkataan "FOCUS"
nama alang rabun dgn sarip terbabit sama.. <<--- ko mmg truk kn ms vampy.. sian dorg.. sedap2 tgh deting tersedak.. kena lak time deting 2 tgk makan tomyam pedas.. perh.. mmg enak la tersedak.. haha!! ko mmg x sian kn org kn? jht bebeno!!

owh ye sebelum aku lupa.. sedap ko kn kutuk aku kat blog ko!! cisss dan cisss... owh ciskek!! haha!!
ko mmg dr dl xcaye aku nih princess kn?? haha.. ko jgn lupa.. aku ugly princess.. hahah.. tp aku tahu.. ko jeles kn? sbb nama aku princess nm ko vampy!! haha..
bila aku baca je blog ko nih

http://vampireewascoming.blogspot.com/2011/02/piona-piano-alang-melalang-ke-laut.html

<<-- ase cam nk cekik2 ko tahu!! (eyh sape lak vampy nih) ko igt x aku cekik dl??? alamak.. tringat 1st gath la pulak... err...

gua rasa cni dl la gua cite sal budak sengal nih.. sok gua sambung lg.. err

(walaupun BFF gua nih jauhhhhhhhhhhh sgt.. nk jmpa pn ssh.. kenal dah lama.. tp br 2kali jumpa.. tapi kn gua rasa... dia paling dekat!! )

Wednesday, 16 February 2011

saya Anti perokok!!

Tetiba lak teringat.. haha!!

nk story nih.. masa gua kuar makan tengahri td.. gua ternampak x-bf gua..
tp gua pura2 xnmpk sbb dia dgn new gf..
tot2 dia tegur gua plak!! nak xnk kne la tegur blik!! lepas 2 gf dia tetiba cakap "jap eyh i nk g beli barang kat ctu" kebetulan ade kedai brg pompan kat ctu.. dia pn blah.. tinggal la kitorg nih..

Pehtu laki nih kuarkan kotak rokok n nak isap rokok la.. pehtu dgn xsemena2 gua terkuar tanya.. "kenapa merokok balik? 3tahun berhenti lepas 2 merokok pulak?" pehtu dia kata.. "aku dl stop sbb hang je".. tetiba ayat tacing dia kuar.. "kalau xsebab aku sayang hang dulu aku xstop smoking" aje gile!! nasib baik gf dia jauh beb!! hish.. sbb dia kata gf dia pn xsuka perokok sbb 2 depan dia xmerokok.. jauh je baru merokok.. aku pn tanya la.. "dah tahu dia xsuka.. stop la.. amik la hati dia sama" pehtu dia diam.. lama.. then dia cakap.. nnt2 la aku stop..

ish2.. cam ne 2? dah stop.. tetiba isap balik?? xkuat betul.. dia cakap.. dia xkuat sbb kekuatan dia hilang.. whatever... tp aku pn satu ngek.. g tgur wat pe.. lantak dia la nk merokok ke.. nk melentang ke menungging ke.. hishh!! nyesal la tgur.. dia bkn ade pape pn dgn aku.. sungguh pn abah n abang aku merokok.. tp aku benci gile dgn rokok..

tah la.. cam ne nk cakap eyh?? mmg aku xsuka la rokok nih.. cuma bila org d sekeliling kita merokok.. ignore je la.. kang org terasa hati lak klu kita cakap ape2 kn.. tp siyes.. kalau kuar dgn kawan2 laki yg merokok.. lepas makan mesti dorg nk cas(merokok) punya.. gua sound siap2.. nk merokok.. jejauh... jgn semeja... kalau yg degil.. mmg sekali 2 je la mkn semeja dgn gua.. lepas 2 ajak gua kuar makan.. sory la beb!! xhingin..

gua tahu xley over sgt.. sbb skrg ramai perokok.. harap2 laki gua nnt xmerokok lah.. berharap sgt dapat yg tidak merokok.. tp kalau jodoh?? apa leh buat?? hurrmmm kena terima juga kan???

Bila dia teman baik!!

Aku ada dua org teman nih.. sorang nih aku namanya sarah a.k.a "poi" sorg lagi BFF aku la.. sape lagi klu bkn ms Vampy yg takut darah 2.. haha.. dorg nih lak.. kekadang oke.. kadang2 bila senget dorg datang.. naik mereng aku.. mau idak.. gelak sorg2 depan laptop sambil ceting dengan 2 org makhluk perosak nih.. haha!!

memang rosak keje aku untuk 1hari bila dah terkena angin sawan dorang.. dorang nih mmg penghibur terbaik.. n pendengar yg setia.. korang ade kawan cam ni?? gua jamin la xde.. err.. kawan gua berdua nih.. mmg terbaik.. gua ramai lg kengkawan.. sume baik2.. sumenya mereng2.. tp sekarang kitorg jarang sgt berborak.. yg kerapnye c berdua nih.. adoii..

kekadang.. bila gua blik rumah.. gua rasa sunyi je.. sbb dorang nih jarang on9 memalam.. c BFF aku 2 lg la.. xdenye nk ON9 memalam.. so bila malam.. aku nk je cepat berlalu. n cepat2 hari 2 siang.. sbb aku nk berborak dgn dorg.. walaupun dorg jauh.. tp dorg nih.. baguss la.. baguss sgt.. i like!!! macam hari nih.. gua gelak sampai berjurai air mata.. adesss... mmg jiwa la kanak2 nih.. sabo je la.. gua yg stress dgn masalah boleh hilang beb!! siyes dorg nih kawan yg membanggakan.. gile bangga aku dapat kawan cam 2makhluk nih.. haha..

Terima kasih kawan.. gua hargai gile.. n bersyukurr sgt2 sbb Allah s.w.t kurniakan gua kawan2 cam lu org.. lu org mmg THE BEST!!!.. muahhhxxx.. triple loike!!

Monday, 14 February 2011

rasa hari nih terlebih mereng sbb borak dgn budak sewel!!


haha.. mmg sakit perut gelak malam nih.. sampai terlupa nak buat air milo..
sume nih sebab ms nani a.k.a dak sewel.. haha!!
adoi.. adik2.. nnt kita mkn sama2 bende 2 eyh?? lepas 2 kita tgk ape rasa dia.. sedap ke x..
tp member adik yg makan bende 2.. mmg dasyat lah...
kagum gile dengan dia.. hahah.. duri2 pulak bende 2 ye.. tp ye ke nama dia 2??
betul ke dek?? haha.. aduhh.. sabar je la....

happy gile mlm nih.. ni sume sbb adk yg mereng.. haha.. tp dek.. jgn lelama tau.. xnk kawan dgn akak 2jam 15min je kan?? err.. hik2.. kul 10 adk ckp cam 2.. kire kul 12.15 kang ok la kan..

haha.. utk baan yg dah kne denda.. xkn d buat kn lg air utk dia.. akak sokong.. haha.. biar dia buat sndri.. sllu buli adk ye... dah adk sibuk study... hak2.. aduh.. xhabis gelak lagi nih..

Wednesday, 9 February 2011

9/2/11 (bila orang normal jadi mereng... itu lah Cik Ekah a.k.a msVampy)


keh2.. petang semalam janji dengan cik Ekah.. nak create kat blog pasai dia mereng pada 8/2/11.. tp balik rumah smlm nk lerr on9, sekali my BB dah kena block la.. upss.. gua lom bayar bil!! haha!! benggong.. keh3..

oke!! kembali pada tajuk utama.. sebenarnya.. gua nk g tahu kat cni... psssttt... nor Atikah abd Hamid a.k.a myVampy nih.. my BFF.. sllu dia nih oke je.. tp ntah kenapa... pada tanggal 8/2/11 (smlm) otak dia tetiba mereng.. mereng dia lak.. bkn sikit2.. byk plak 2.. kalau dable mereng kire maximum la kn.. nih dah triple mereng.. mmg gile mereng!! hish..

kesian gile gua tgk BFF gua yg mereng gile nih.. gua rasa... 8/2/11 BFF gua nih g kjer tp xbuat ape2 kjer.. sbb dah triple mereng!! haha!! lepas nih.. cik Ekah.. gua nk gelor lu cik Mereng!!.. haha!! triple like!!

Saturday, 5 February 2011

kenapa kita perlu menulis..menaip.. @ yang sama waktu dengannya..hihi.. sebab.....

dengan menaip/menulis kita dapat meluahkan sesuatu dengan lebih tenang(aku rasa la)
sebab... tak semua cerita kita boleh cerita kat orang lain.. mungkin ada yang akan ketawa.. @ mengeji impian @ apa yg kita cerita.. ye la.. xsemua org boleh terima apa yang kita suka.. apa yang kita xsuka..

so.. dengan menulis/menaip aku rasa aku bebas menceritakan apa saja... walaupun cerita yang xada kesudahan @ yang xada hujung pangkalnya.. orang xkn tanya..."weyh. apa motif crita ko nih?" << org xkn tya kn?? sbb aku bkn nk cerita kat org pn.. aku saja2 letak dlm blog aku ja.. hahah... so.. klu nk baca.. baca je.. xde hal..(tp lepas 2 dgn byk tya.. hihi..)

kadang2 apa yang ada dalam blog nih.. mungkin benda yang xmunasabah.. benda yang xtercapai dek akal fikiran manusia.. @ pn lebih d kenali dengan alkisah yang xpernah wujud.... keh3..